Tidligere modtagere

Årets Ildsjæl 2013

Pernille Bevort og Trinelise Væring

pernille-bevort-photo Mark Solborg web  Trinelise web

Prisen deles ud til en musiker, som har gjort en særlig indsats for fællesskabet, for vores fælles interesser

DMF København har i år valgt at tildele prisen som årets ildsjæl 2013 til hele to af slagsen, nemlig saxofonist, komponist og arrangør Pernille Bevort, og sanger, komponist og tekstforfatter Trinelise Væring.

Pernille og Trinelise har, med baggrund i deres liv som både skabende og udøvende kunstnere indenfor den rytmiske musik, valgt at gå aktivt og engagerede ind i debatten om musikeres ophavsret i en digital tidsalder.

Gennem kronikker, blog- og debatindlæg, samt deltagelse i høringer og TV-debatter har de begge vedholdende insisteret på at synliggøre problemerne med ophavsret og honorering af danske musikere i forbindelse med at musikken i konstant stigende grad streames via nettet.

De har begge været med til at sætte fokus på, at selvom musikbranchen overordnet set er i vækst, er det ikke noget den enkelt musiker mærker meget til. Det skyldes bl.a. den manglende eller meget ringe afregning på streaming-tjenester samt, at musikken i stigende grad flyttes fra FM-kanaler til DAB-kanaler, hvor afregningen er langt lavere. 

Trinelise og Pernille er med til, på hele standens vegne, at få sat fokus på, at der skal udvikles nogle nye forretningsmodeller, som er til gavn for den enkelte musiker, og som sikrer at der fortsat skrives og udgives musik af høj kvalitet, uanset hvor smal en genre, der er tale om. 

Det er derfor en stor fornøjelse for DMF København at kunne tildele årets Ildsjælepris 2013 på kr. 15.000 til Pernille Bevort og Trinelise Væring.

Et stort tillykke til begge!

Årets Ildsjæl 2012

Benjamin Aggerbeck

DMF København har modtaget følgende indstilling, og en enig bestyrelse har derfor besluttet at tildele DMF Københavns Ildsjælspris 2012 til den Københavnske Singer/Songwriter, guitarist, vokalist og musikalske iværksætter Benjamin Aggerbeck Woll.

Med indstillingen følger disse ord om en usædvanlig, allestedsnærværende musikalsk ildsjæl, som gennem de seneste år har haft enorm betydning for skabelsen og udviklingen af den københavnske Singer/Songwriterscene!

Årets Ildsjæl 2011

Merete Sveistrup

DMF København har i år valgt at tildele Merete Sveistrup prisen som året ildsjæl 2011.

Merete har som stifter, leder og idekvinde bag Øresundsoperaen formået at få opera ud til et nyt publikum, skabt en succes med konceptet ”Opera on location” hvor der spilles opera på slotte i autentiske omgivelser – og hun har med sin utrættelighed og mange initiativer skaffet job til en lille håndfuld musikere og sangere i kortere og længere perioder.

Årets Ildsjæl 2009

Lars Winther

 

DMF Kbh har i år valgt at tildele Lars Winther prisen som året ildsjæl 2009. Ud over at være en glimrende musiker (klaver) og arrangør har Lars startet pladeselskabet Your Favourite Records.

Årets Ildsjæl 2008

Erik Moseholm

DMF København tildeler i år Erik Moseholm Årets Ildsjælspris for hans enestående arbejdsmæssige indsats og sine utallige bedrifter på musikområdet. Erik Moseholm har startet ikke mindre end otte organisationer inden for den rytmiske musik, herunder bl.a. komponisternes DJBFA, jazzmusikernes DJF og amatørernes FaJaBeFa, samt Nordisk Jazz Workshop og NORDJAZZ.  Han har da også fået sin velfortjente hæder med jævne mellemrum, for at nævne et lille udpluk, kåret til Årets Danske Jazzmusiker 1958, Bedste europæiske Bassist i Frankrig 1960, Københavns Amts kulturpris 1985, Christian Kryger-prisen 1987, Ridder af Dannebrog 1998, Dansk Musiker Forbunds Hæderspris 1998 og Danske Populær Autorer (DPA).

Årets Ildsjæl 2007

Torben Dyjak

DMF København tildeler i år Torben Dyjak Årets Ildsjælspris for hans enestående arbejdsmæssige indsats i forbindelse med vores lejlighed i Berlin.  Torben har helt uegennyttigt trukket en måned ud af kalenderen, som han har brugt på at gøre vores nye lejlighed super attraktiv, så vi alle føler os hjemme der. Resultatet er enestående, og alle, der har besøgt lejligheden, fortæller, hvor hyggelig, brugbar og funktionel lejligheden er blevet.

Årets Tillidsmand 2006: Lars Malther

Årets Tillidsmand 2006:

Lars Malther

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling, 8. maj 2006. I år har bestyrelsen valgt, at prisen som årets tillidsmand skal gå til en meget engageret person, nogen vil kalde ham en terrier, for når han først sætter sig for at ændre noget, så bider han, vedvarende og hårdt. Og det til modparten slipper taget og siger undskyld. På baggrund af en meget engageret indstilling med meget stor lokal opbakning har bestyrelsen valgt at tildele tillidsmandsprisen til Lars Malther, sikkerhedsrepræsentant i Det Kgl. Kapel. Indstillingen fra kollegaerne lyder som følger: ”Lars har på fornem vis og igennem lang tid varetaget Kapellets interesser på det sikkerhedsmæssige område.

Årets Tillidsmand 2005: Simon Thorsen

Årets Tillidsmand 2005:

Simon Thorsen

 

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling, 11. april 2005I år har bestyrelsen valgt, at prisen som årets tillidsmand skal gå til Simon Thorsen. Bestyrelsen har fået mange henvendelser i år og det har været svært at vælge, men på baggrund af en indstilling fra en række jazzmusikere, faldt valget på Simon. Indstillingen lyder således: Vi er rigtigt mange musikere, som gennem de sidste snart tre år har haft meget glæde af Simon Thorsens jazz jam hver mandag

Årets Tillidsmand 2004: Christian Frank

Årets Tillidsmand 2004:

Christian Frank

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 21. marts 2004 I år har bestyrelsen valgt, at prisen som årets tillidsmand skal gå til Christian Frank, som med engagement og indsigt har gjort en kæmpe indsats for at skabe en spændende, ny musikscene i P.H. Caféen på Halmtorvet i København. Christian skal have prisen for et utrætteligt arbejde for at få skabt et spillested, hvor musikerne blev godt behandlet og hvor musikken – genremæssigt – var alsidig og kvaliteten altid høj. Også de mindre anerkendte genrer som Singer-Song-writer og nye unge talenter inden for etablerede genrer, fik mulighed for at optræde på en professionel scene.

Årets Tillidsmand 2003: Niels Jørgen Steen

Årets Tillidsmand 2003:

Niels Jørgen Steen

 

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 13. april 2003 Kære Niels Jørgen På DMF Københavns afdelingens vegne er det mig en stor glæde i dag at kunne overrække dig prisen som Årets Tillidsmand. Der kan anføres mange grunde til dette, men den aktuelle baggrund er dit store arbejde med Monday Night Bigband, hvor du har medvirket til at skabe en erfaringsudveksling mellem generationerne og derigennem hjulpet mange unge i gang med en musikerkarriere.

Årets Tillidsmand 2002: Per Bundgård

Årets Tillidsmand 2002:

Per Bundgård

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 7. april 2002 Per Bundgård, konservatoriestuderende og formand for De konservatoriestuderendes Landsråd, modtager Dansk Musiker Forbund Københavns Afdelings Tillidsmandspris år 2002. Prisen gives for det store arbejde, som du har gjort for dine medstuderende og for arbejdet med at forbedre studieforholdene på Konservatorieuddannelserne, og dermed beskæftigelsesmulighederne for kommende unge musikere.

Årets Tillidsmand 2001: Piet Castillo

Årets Tillidsmand 2001:

Piet Castillo

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 1. april 2001 Også i år tildeler DMF-Københavns afdeling - Københavns Musiker- og Orkesterforening en pris til ”Årets Tillidsmand”. Bestyrelsen har i år besluttet at give prisen til hornist Piet Castillo, Sjællands Symfoniorkester for den store indsats, du har ydet igennem de seneste fire år som formand og tillidsmand for Sjællands Symfoniorkester.

Årets Tillidsmand 2000: Bestyrelsen for Foreningen Paradise Jazz

Årets Tillidsmand 2000:

Bestyrelsen for Foreningen Paradise Jazz

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 26. marts 2000 Også i år tildeler DMF-Københavns afdeling - Københavns Musiker- og Orkesterforening en pris til ”Årets Tillidsmand”. Bestyrelsen har i år besluttet at give prisen ikke til én musiker, men til en gruppe af musikere, som på sine kollegers vegne har gjort en helt ekstraordinær indsats for at forbedre musikernes vilkår.

Årets Tillidsmand 1999: Anni Larsen

Årets Tillidsmand 1999:

Anni Larsen

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 28. marts 1999 Også i år tildeler DMF-Københavns afdeling - Københavns Musiker- og Orkesterforening en pris til Årets Tillidsmand, en titel, som måske allerede burde have ændret navn, idet valget i år resulterer i, at et af afdelingens kvindelige medlemmer får prisen.

Årets Tillidsmand 1998: Bo Sand

Årets Tillidsmand 1998:

Bo Sand

Uddelt på afdelingens ordinære generalforsamling 22. marts 1998 Hvert år tildeler DMF København en pris til årets tillidsmand, hvis der findes en egnet kandidat. Valget har ikke været let i år, da der har været flere virkelig gode indstillinger til Tillids-mandsprisen. Desværre er det kun muligt at pege på én, og det er med stor glæde, at vi i år tildeler prisen til klarinettisten Bo Sand.

Tillidsmand 1996: Knud Erik Nørgaard

Tillidsmand 1996:

Knud Erik Nørgaard

Bestyrelsen har som noget nyt besluttet at uddele en pris til en tillidsmand, der har gjort sig særlig bemærket ved sin faglige indsats. Ideen er bl.a. opstået efter de mange svære forhandlinger, der var i forbindelse med godkendelserne af kontrakterne til Det Ny Teaters opførelse af Jesus Christ Superstar og La Cage aux Folles. Uden en musiker, der gider tage slæbet med at være talsmand for et orkester i størrelse med det, der spiller på Det Ny Teater, kan det ikke lade sig gøre for dem, der skal forhandle, at få den helt aktuelle indsigt i forholdene på arbejdspladsen.